• OMX Baltic−0,12%260,63
  • OMX Riga−0,57%880,96
  • OMX Tallinn−0,19%1 681,27
  • OMX Vilnius0,15%1 006,11
  • S&P 500−0,19%5 722,32
  • DOW 30−0,69%41 914,88
  • Nasdaq 0,04%18 082,21
  • FTSE 100−0,17%8 268,7
  • Nikkei 225−0,19%37 870,26
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%102,93
  • OMX Baltic−0,12%260,63
  • OMX Riga−0,57%880,96
  • OMX Tallinn−0,19%1 681,27
  • OMX Vilnius0,15%1 006,11
  • S&P 500−0,19%5 722,32
  • DOW 30−0,69%41 914,88
  • Nasdaq 0,04%18 082,21
  • FTSE 100−0,17%8 268,7
  • Nikkei 225−0,19%37 870,26
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%102,93
  • ST
  • 19.03.15, 13:55
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Vana Villemi pubikett saab tänavu 20-aastaseks

Kaheksat pubi koondav Vana Villemi Kõrtsid OÜ nimi on tuttav igale Eesti inimesele. 20 aastaga on kõrtsikett laienenud üle Eesti suurematesse linnadesse, jäädes kõigi nende aastate jooksul truuks oma põhimõttele: pakkuda head sööki ja jooki taskukohaste hindadega.
Kohati paleed meenutav 
uus Vana Villemi Pubi
  • Kohati paleed meenutav uus Vana Villemi Pubi
Vana Villemi esimene kõrts Tallinnas Tartu maanteel sündis tegelikult suhteliselt juhuslikult. „1995. aastal pakuti meile neid ruume ning tulime mõttele rajada korralik inglise kõrts, kus saab lisaks vaadiõllele ka tasukohaselt mõnusaid pubitoite süüa,“ meenutab juhatuse liige Aare Hallop. Kindlasti on täna uue toidukoha avamine tunduvalt lihtsam kui tollal, mil kõrtsi nimi pidi läbima nimekomisjoni ning õlletehasest saadeti kohale ekspert, kes hindas, kas Vana Villem on tollal eksklusiivse vaadiõlle müümiseks väärikas koht. Tänane kõrtsipidaja elu on risti vastupidine: ei saa müügile võtta kõike, mida pakutakse, sest see ei mahuks reaalselt baari ära.Kolmas suur erinevus tänapäevaga oli teenindajate leidmine: kui 20 aastat tagasi registreeriti uue töötaja leidmisel kolm päeva kohtumisi, kõik kandideerijad ilmusid kohale ja tahtsid tõesti teenindaja või kokana tööd saada, siis täna peab olema valmis, et pooled tööotsijad ei ilmu kohale ning ka väljavalitud võivad jääda esimesel päeval tööle tulemata. Muutunud on suhtumine: kui 90ndail oli oluline vaid palk, siis täna peab ka töökoht ise vastama töötaja väärtushinnangutele. See on pannud kõrtsipidajaid arendama mitte ainult klientidele mõeldud ruume ja pakkuma mugavamalt olemist, vaid uuendama järjepidevalt ka kööke ja töötajate olmetingimusi. Täna töötab Vana Villemi ketis 160 inimest.„Oleme alati pannud suurt rõhku oma söökidele, soovides pakkuda lisaks klassikalistele ajaveetmis- ja õllejoomiskohtadele maitsvat ja taskukohast pubitoidu nii lõuna ajal kui ka õhtul,“ sõnab Hallop. „Me ei ole oma tegevust tahtnud mängida turistide peale, vaid soovime olla oma Eesti inimeste esimene valik. Hindade optimaalsena hoidmine aitas meil üle elada keerukamad majandussituatsioonid, sest kasutasime masu nõrkused enda kasuks, uuendades sel ajal hoopis oma pubisid.“
Parim tagasiside on kui kliendid tagasi tulevad
Vana Villemi Kõrtsid OÜ on täna Eestis suurim pubikett, kuhu kuulub kaheksa kõrtsi: Tallinnas Vana Villemi Pubi, Karja Kelder, The Dubliner ja Bayern&Böhmen Keller, Kuressaares Mönus Villem, Rakveres Inglise Pubi ning Pärnus C.F.Hahn Pub ja Sweet Rosie. Sel aastal avab uksed uus, veidi šotipärane pubi Keilas, endise Alibi kõrtsi asemel. Lisaks on Vana Villemi Kõrtidest kasvanud välja Big Ben ja Ristiisa pubi Tartus ning Meie Pubis Raplas.„Meie tugevus on oma tõekspidamistele, nägemustele ja unistustele truuks jäämine ning nende elluviimine. Iga kõrtsi oleme püüdnud kujundada just sellisena, et sooviksime ka ise seal einestada ja õlut juua,“ ütleb Hallop, lisades, et kuigi iga kõrts tegutseb iseseisva üksusena, on kõikides menüüdes olemas ühtne läbiv joon aastate jooksul hittideks saanud roogadest nagu Noore Villemi šnitsel ja Puuraiduri praad, millele iga kokk lisab oma nüansi. „Me ei ole kunagi püüdnud areneda restoraniks või lounge'ks ega soovi pakkuda sushit. Jääme oma liistude juurde ning parimaks tagasisideks on meile see, kui kliendid meie juurde tagasi tulevad.“Vana Villemi Kõrtsides on alati  valikus üle 30 õlle. Esindatud peavad olema erinevad õlletraditsioonid: valik Iirimaa, Inglismaa, Saksamaa, Tsehhi ja Belgia õllesid ning muidugi kodumaa populaarseimad õlled.www.vanavillem.ee
Kommentaarid „Koostöö Aare Hallopiga ulatub nii kaugele, kui keegi Saku pikaajalistest töötajatest üldse mäletab. Eesti kõrtsimaastikul on kindlasti Aare see mees, kes oskab ühte pubi algusest lõpuni valmis teha ja edukalt töös hoida. Seda kinnitab tema jätkusuutlik edu selles valdkonnas.Villemi Pubide äriedu sobib Sakule väga hästi. Juba palju aastaid on Aare oma pubidega olnud üks meie suuremaid horeca kliente ja olen kindel, et see jätkub ka tulevikus. Villemi Pubide koostöö Sakuga ulatub ärist kaugemale, Aarel ja tema töötajatel on Sakus palju sõpru ja vastupidi.Soovime Villemi Pubide 20. juubeli puhul palju õnne ja edu edaspidiseks!“Jaan HärmsSaku Õlletehase müügidirektor„Tridens AS on Vana Villemi Kõrtsidega teinud edukat koostööd juba pikki aastaid. Nende aastate jooksul oleme mõlemad arenenud ja õppinud, kuidas muuta joogikaarti huvitavamaks ning atraktiivsemaks. Omavahelised kokkulepped Aare Hallopiga on alati paika pidanud, mistõttu Tridensi jaoks on tegemist väga olulise ning usaldusväärse partneriga. Vana Villemi Kõrtsides on valikus Tridensi poolt maaletoodavad tooted, millest tuntumad kaubamärgid on Jägermeister, Metaxa, Remy Martin, Cointreau, Newcastle Brown Ale, Russian Standard ja René Barbier.Soovime kauaaegsele koostööpartnerile palju õnne ja edu!“Tarmo ZäroTridens AS-i regiooni müügijuht„Vana Villemi Kõrtsidega oleme koostööd teinud juba väga kaua ning selle aja jooksul on Vana Villemi Kõrtsid kasvanud meie jaoks väga oluliseks partneriks, kelle kaudu tutvustada oma tooteid just õigele sihtrühmale. Partnerluses on väga olulisel kohal huvi koostööd teha ning kokkulepetest kinnipidamine ja siinkohal võib Vana Villemi Kõrtside peale alati kindel olla.“Marek ViinAltia Eesti ASi müügijuht
 
CM artikkel

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.09.24, 07:00
Tule meeskonnaga gastronoomiareisile Itaaliasse restoranis Bacio!
Itaalia toitude restoran Bacio annab võimaluse üllatada oma meeskonda suurepäraste roogadega. Restorani ruumipaigutus pakub rohkelt võimalusi, et kujundada oma firmapidu meeldejäävaks sündmuseks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele